DCS project

Het Equate project was een omvangrijk grass-root petrochemie project (meerdere plants) met zowel DCS als SIS systemen. Bij beide typen systemen was er een Control software, HMI en een Hardware deel.  Voor Honeywell Process Solutions is als projectleider het project management uitgevoerd voor 3 deelprojecten: Utilities (oa 3 boilers), Seawater Cooling Towers and Waste Water Treatment plant.

Periode: 

2006,2007

Branche: 

Industriële automatisering.

Toepassing: 

Petrochemie

Activiteiten Redliner:

Project management, Cost Control

Opdrachtgever: 

Honeywell Process Solutions

Eindgebruiker: 

Equate Petrochemical Company

Het Equate project omvatte engineering, implementatie, testen en installatie van DCS en SIS systemen voor een complex met meerdere grassroot plants in Koeweit. Iedere plant heeft een apart DCS en een SIS systeem en bij beide systemen was er een Control software, HMI en een Hardware deel. Het project had een contract als basis met veel formele verplichtingen.

Het project management team voor dit project bestond uit een (1) program manager, een (1) project manager en vijf (5) projectleiders. Iedere projectleider had één (1) of meerdere plants onder zijn hoede.

Vanwege de omvang van het project is het werk verdeeld over verschillende afdelingen in Nederland, Koeweit, Engeland, India en Roemenië.  Voor het complete project zijn de Marshalling kasten in Nederland; de DCS controller kasten in de VS en de SIS Controller kasten in Engeland gebouwd. In Roemenië zijn, op basis van input van de klant, alle HMI displays gemaakt. Control software is in India gebouwd. Project management en hardware engineering werden in Nederland uitgevoerd.

Voor de DCS en SIS software zijn in Nederland per deelproject meerdere software FAT’s uitgevoerd. Daarna is voor ieder deelproject een geintegreerde FAT uitgevoerd waarbij software en hardware voor het DCS en SIS systeem als totaal getest is. Door de vestiging in Koeweit zijn alle site activiteiten (lokaal transport, installatie, aansluiten, testen en SAT’s) uitgevoerd.

Uitgevoerde werkzaamheden als projectleider:

- bewaking van de scope op basis van het contract.
- belangenbehartiging namens Honeywell: intensief contact met de projectleiders/engineers van de opdrachtgever en Project Management Contractor.
- documentatie, planning, rapportage.
- logistieke coördinatie (lucht- en zeevracht in samenwerking met logistiek agent).
- begeleiding van engineering, implementatie, testen en FAT’s  voor zowel hardware als software.
- aanspreekpunt voor de diverse betrokken afdelingen: Engeland, India, Roemenië, Koeweit, Nederland.
- leidinggeven aan eigen team van engineers met ondersteuning van Discipline Lead Engineers.
- identificeren, calculeren, aanbieden en coördineren van meerwerken.