Project consultant: Waterbehandelingsinstallaties voor een FSO.

Nieuwbouw van 5 waterbehandelingssystemen voor een FSO (Floating Storage and Offloading vessel), toelevering aan een werf in Singapore.

Periode: 

2016-2017

Branche: 

Waterbehandeling

Toepassing: 

Oil&Gas

Activiteiten Redliner:

Project management, Contract / Specificaties, Basic Design en/of Engineering, Technische documentatie, Quality assurance & control, Project Management advies

Project Consultant voor Design, Engineering en Fabricage van 5 packages (verschillende waterbehandelingssystemen) voor een FSO (FLoating Storage and Offloading vessel).

Redliner's opdrachtgever is hierbij toeleverancier van een werf in Singapore. Andere betrokken partijen zijn de Owner van de FSO en Operator die de FSO van de Owner gaat leasen.

Project Scope

 • UV Sterilizers
 • Activated Carbon Filtration
 • RO Fresh Water makers
 • Pressure Set (Hydrofoor)
 • Evaporator Fresh Water makers + Electrical Heater (500 kW) en Thyristor Control Panel.

Project met relatief groot aantal contract documenten (ca 550) , ca. 1200 documenten van ca. 20 toeleveranciers. Vanuit de Operator zijn gedetailleerde eisen gesteld op onderdeel niveau mbt de toepassing van gecertificeerde onderdelen en traceerbaarheid van materialen. Voor een aantal packages is tijdens het project additioneel een verificatietraject op Design en Fabricage gevraagd.

Werkzaamheden als Project Consultant:

 1. Analyse van Contract, Technische Specificaties, Offerte en Deviations List.
 2. Requirement Verification Matrix: opzetten van een matrix met alle Eisen en bijbehorende verificatie's, implementatie in een door Redliner ontwikkelde database.
 3. Tbv Documentatie benodigd van toeleveranciers: opzetten van een SDRL (Suppliers Documentation Requirements Listing), implementatie in een door Redliner ontwikkelde database.
 4. Beantwoording vragen van het buyer- en engineering team van de werf en validerende instantie.
 5. Technische interface tussen buyer- en engineering team van de werf en toeleveranciers.
 6. Voortgangsrapportage naar de werf voor een aantal packages.
 7. Opstellen en calculeren van wijzigingsvoorstellen.